KURUMSAL

HAKKIMIZDA

1997

Kuruluş

Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş

Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi 1997 yılında kuruluş protokolünü imzalayarak faaliyetlerine başlamıştır. Kuruluşunda 94 parsel olarak geçen OSB alanının şimdiki güncel parsel sayısı 67'dir. Toplamda 108 hektarlık alanı ile birlikte 620.848 metrekarelik sanayi parseli vardır. Tüm parsellerinde Altyapı hizmeti mevcuttur.

Bölgede Elektrik Dağıtımı, Su Temini, Doğal gaz altyapısı, atık su deşarj hizmeti ve atık yönetim sistemi mevcuttur. Bununla birlikte 1000'e yakın kişiyi istihdam etmektedir. Bölgede inşaat ve proje aşamasındaki işletmeler de faaliyete geçtiğinde istihdam sayısı 1500 olarak hedeflenmektedir.

2018

Bölgenin Lojistik Önemi

Bölgenin Lojistik Önemi

Özellikle lojistik anlamında Çanakkale 1915 Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolunun yapımının başlaması ile birlikte Organize Sanayi Bölgemize talepler yoğun miktarda artmaktadır.

Çanakkale'nin Sanayi Modelinin belirlenmesi adına sanayici destekleyen, pozitif yaklaşımla bölgenin genişlemesini hedefleyen bir anlayışa sahiptir. Gelişen ülke ve ilinin ekonomine katkıda bulunan OSB orta vadeli hedefleri arasında en az %40-%45 lik bir alan genişlemesi çalışmaları devam etmektedir. Bununla birlikte bölgesinde faaliyet gösteren firmaların maliyetlerinin en aza indirgenmesi adına destek ofisleri ile birlikte bölgenin teşvik imkanları konusunda desteklemektedir.

2020

Sanayi Alanında Büyüme

Sanayi Alanında Büyüme ve Gelişme

Lojistik imkanları açısından Bursa karayolu üzerinde bulunmakla birlikte en yakın gümrük ve deniz ulaşımına 9 km, havalimanına 3.5 km ve demir yoluna 130 kmlik masefede bulunmaktadır. İl merkezine yakın olması sebebi ile bölge aktif ve son tüketiciye ulaşma imkanları açısından önemli rol oynamaktadır.

Bünyesinde gıda, otomotiv, PVC, tarımsal sulama boruları üretimi, orman ürünleri, banyo aksesuar grubu üretimi, mobilya aksesur üreticileri, rulman ve diğer aksesuar üreticileri, alüminyum ve demir uygulamacılar, konteyner ve prefabrik imalatı, beton parke taşı imalatı, mermer işleme tesisleri, yöresel tatların üretim alanları gibi bir çok alanda faaliyet veren işletmeler mevcuttur.


İşletme Sayısı

63 +

Doluluk Oranı

95 %

Çalışan Sayısı

888 +